Inspiration

Inspiration kan kännas som ett otroligt löjligt ord. Vad fan är inspiration. Är det en känsla eller är det någonting fysiskt. Vad är det egentligen. Det går att läsa på den svenska wikipedian att ordet i talspråk har kommit att förknippats med kreativitet, men det från början betydde 'ingivelse från gud'.

Ingivelse från gud låter lite starkt. David Allen har skrivit en bok som heter "Getting things done" (få saker gjorda) och lär ut enkla knep för att alltid kunna arbeta effektivt. Han lär ut hur du ska må bra med vad du INTE gör och därigenom arbeta effektivt med det du har framför dig - oavsett vad det är.

Jag tror att vi kan enas om att David Allen inte är gud. Jag kan säga att efter att ha läst hans bok och tagit till mig delar av hans lära måste tro på att inspiration är något du själv skapar. Du måste lära dig själv att känna dig trygg med det du inte gör och därigenom finna full koncentration med det som du ska göra. Du ska tydligt definiera vad nästa sak du ska göra är och då du behöver göra den existerar ingenting annat förutom just den lilla eller stora saken. Du kan aldrig utföra en serie saker, du kan bara utföra en sak åt gången.

Läs boken Getting Things Done och lär dig själv gudomlig inspiration.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0