Bye, bye PC - Hello, Mac!

Jag vill informera er alla läsare om att jag nu officiellt gått från PC och använder nu en iMac för det dagliga kontorsarbetet.

Fördel: Alla kan se coola ut då de sitter vid en iMac
Nackdel: Jag måste stå ut med kollegornas avundsjuka
Fördel: Kollegorna blir avundsjuka

Tiden utan dator har varit gräslig. Jag har blivit så rastlös om kvällarna att jag lärt mig baka scones och jag har tillagat diverse goda efterrätter.

Enkelt recept på scones:
8dl mjöl
4tsk bakpulver
1tsk salt
6dl mjölk eller fil
100g smör

Hur enkelt som helst, hur gott som helst. Tips på hur de ska avnjutas på bästa sätt uppskattas!

Jag kan även passa på att informera om att jag nu sagt upp lägenheten jag bor i, men ny adress saknas. Säg till om du är på jakt efter en scones-bakande sambo som mer än gärna avnjuter ett par glas rött i skymningen.

Bolle

Hockey, sol och bad

Nåja, inte så mycket bad, men badshorten var iallafall på. Helgen började bra med grillning och öl. Med den starten kan det ju inte gå fel. Det har det inte gjort heller, för det vackra vädret har hållt i sig hela helgen. Att spendera en hel lördag vid poolen och bara sola tillsammans med tre vackra damer är aldrig fel. Och att sen röra sig hem till föräldrarna för att grilla och bli ompysslad gjorde ju inte dagen sämre.

Tyvärr, är ju försäsongsträningen igång nu och jag har börjat känna mig extra hurtig. Jag beslutade därför att springa runt ringvägen. Det jag inte räknade med var mitt dåliga flås och den extrema hettan. Påminn mig gärna om att inte springa iklädd mjukiskläder då det är strålande sol och jag har dåligt flås. Jag tog mig runt iallafall och jag kände mig precis lika duktig som jag förtjänade att känna mig.

Heldagen avslutades med hockey mellan Sverige och Ryssland och vi vet ju hur den matchen slutade. Den slutade med att den suveräne Kung Henrik släppte in såna mål som endast andra målvakter tillåts släppa in. Han är bäst och han har lätt det sexigaste rörelsemönstret det går att se på en hockeyplan. Men med de högt ställda kraven jag har på honom ska han inte släppa returer rakt ut. Oavsett hur "hårda benskydden är", vilket var en av ursäkterna kommentatorerna kom med. Du är inte bättre än din senast spelade match, så kör hårt ikväll för min klocka är ställd på 00.30 och jag ska bunkra upp med gurkstavar och dipp för att se matchen!

Söndagen var inte mycket sämre den. Sheriffen ringde mig då jag åt frukost och det blev en promenad genom hamnen och vidare runt ringvägen, ut på lövhagen och sen hem. Jag med mitt brittiska(?) pigment är nu lagom sexigt röd och där det inte är rött har jag fräknar. Väldigt "gulligt".

Ta en titt på lite vackra bilder över nynäshamn som jag snubblade över.

Ha det guld!
Bolle

Vad kostar-leken

Vad kostar-leken innebär att den person som är invigd i leken aldrig får svara på en fråga som syftar till ett pris. Det är en ständigt pågående lek där du inte kan ta pauser.

Regler:
1. Du får inte svara på en fråga som syftar till ett pris
2. Du får inte tveka eller fundera
3. För att freda dig kan du säga följande:
3.1. Din mamma
3.2. På riktigt kostar det 10 kronor
4. Den frågande personen kan även säga "På riktigt, vad kostar det?" och då kan du säkert svara på frågan utan att bli ägd

Exempel på frågor:
Vad kostar bananerna?
Vad kostade din jacka?

För att freda dig själv måste du svara antingen "Din mamma" eller "På riktigt kostar det...[följt av priset]".

Exempel på icke-ägningar
Vad kostar det?
- Din mamma

Vad kostade det?
- På riktigt kostade det $350billion

På riktigt, vad kostar din bil?
100 spänn!

Exempel på ägning
Vad kostade det?
- ehm, jag vet inte (ägd)

Vad kostar det?
- 100 spänn! (ägd)

Om någon person svarar "Det kostade x" bör du låta så högt som möjligt och peka på personen så denna får skämmas. Om personen ser ut som ett frågetecken och inte är invigd i leken är det din uppgift att förklara reglerna för personen. När en person väl är invigd finns inget återvändo.

Fördel med leken
Oavsett om en person vill vara med eller inte kan du äga personen. Det spelar ingen roll hur många gånger den säger "gud vad tråkig du är", för det är du som får skratta och ha roligt. Dessutom kan du räkna med att förr eller senare vänder det och personen kommer Äga DIG!!

Bolle

RSS 2.0