Ändrade planernas helg

Jag vet att jag lite kaxigt skrev "I choose life" och syftade på att jag inte tänkte jobba. Men hur lätt är det när någon ringer en tidigt en lördagmorgon och du är lagom seg efter rödvinet kvällen innan. Personen slänger ur sig ord som "det är katastrof", "det finns ingen annan". Så jag fick, som enda levande människa, kliva in i detta katastrofområde och rädda världen. Det blev en lördag av jobb istället för kalas och middag hos föräldrarna.

"Petra" frågade varför jag tog bort hennes kommentar vid ett av inläggen. Svaret är: Om du signerar enbart med 'P' och du uttrycker dina tankar med "stora snoppar" "stora ådror" tas kommentaren bort. Skriv ditt namn och använd istället "gigantiska penisar" då det är mer politiskt korrekt.

Till nästa ändrade plan. En inplanerad match mot ett väl etablerat ishockeylag från stockholm var inplanerat. Men trots ändrad matchtid och försök att muta de med två kannor gratis kaffe uteblev motståndarna. Istället blev det en träning av det taktiska slaget innehållandes powerplay, boxplay och spel i numerärt överläge. Ja, så uteblev filmtittandet på lördagkvällen eftersom jag då fortfarande arbetade. Ingenting blev som planerat denna helg. Bättre lycka nästa gång.

Ytterligare en vecka närmre julafton

Denna vecka var en bra vecka. Jag fick besked om att jag från och med nästa vecka får ändrat arbetsschema. Nu blir det tre dagar i veckan med förståndshandikappade personer och två dagar som lärare på gymnasienivå (vilket innebär att man går från folk som har svårt att lära sig saker till folk som inte vill lära sig någonting).

Vilket som är det underbart. Omväxling förnöjer och det är få förunnat att få omväxling på sina egna villkor. Istället för ett givande och roligt jobb kan man ha två mindre roliga jobb så kompenserar den där klassiska omväxlingen.

Vilket som är det nu fredag och vad passar bättre en fredagkväll än en träning med boysen följt av en flaska rött i sin ensamhet? Det är säkert massvis men en flaska Thomas Hylland kittlar dödsskönt i kistan.

Tacka vet jag att vara kille. Skönt att slippa tänka på att köpa L'Oreal ultra separator 2000 (den sägs vara bra). Istället gick jag imorse till jobbet med världens morgonfrilla och blev utskrattad av kollegorna. Jag skrattade tillbaka för att de inte var klädda i rött (jag sympatiserar självklart med burmas invånare). Det ska vara naturlig skönhet. Så länge det är lagom med smink, snygga kläder och vackert lockigt hår (lockat eller naturligt spelar ingen roll) och så ska det lukta gott.

Och nu blev jag erbjuden att arbeta imorgon för skäliga summan 3.600 kronor. Bara att välja mellan att jobba en hel dag eller gå till en av de närmsta vännerna på kalas följt av middag hos föräldrarna. I choose life!

Bolle

Hello world!

Goddammit! Bloggar alla förutom jag? Om jag ska starta en blogg måste det bli en rent filosofisk blogg. Skriva om känslan att arbeta med mentalt handikappade personer och beskriva hur det känns att sen springa hem för att laga mat åt två normalbegåvade? personer för att sen springa till ishallen och duscha med 20 grabbar. Kanske går att göra på ett bra sätt.

Att arbeta med mentalt handikappade (utvecklingsstörda m.fl.) är många gånger ett underbart jobb. Att kommunciera med människor som inte kan tala eller teckna är en vetenskap i sig. Men faktum är att det är lättare att förstå vad de säger än vad fruntimmer menar.

(detta inlägg har redigerat på grund av ishockeyns policy gällande "det som händer i hockeyn stannar i hockeyn")

Bolle

RSS 2.0